понедельник, 16 апреля 2012 г.

Занятие второе


Заняття №2 

Збройні Сили України”


1 навчальне питання
Організаційна структура Збройних Сил України. Види ЗС України, їх склад і призначення. Склад і призначення родів військ, спеціальних військ і тилу Сухопутних військ.
Збройні Сили України – являються невід’ємним інститутом любої держави.
Виходячи із національних інтересів України, головним завданням ЗС України залишиться забезпечення (спільно з іншими інституціями держави) оборони України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості. При цьому, у період до набуття членства в НАТО вони повинні мати можливість виконати зазначену місію, насамперед, власним потенціалом. Поряд з цим, велику актуальність набуває досягнення Україною стандартів НАТО та спроможності ЗСУ до дій у складі багатонаціональних колективних сил, а також операціях в межах політики оборони та безпеки Європи.  ЗСУкраїни повинні бути також готові до участі у ліквідації наслідків стихійних лих, техногенних катастроф, надання допомоги населенню України.

Водночас ЗСУ та інші військові формування повинні мати можливості адекватно відповісти на загрози невоєнного характеру: міжнародний тероризм, незаконна торгівля зброєю, а також розповсюдження ракетних технологій, ядерної та іншої зброї масового знищення, неконтрольована міграція, релігійний та етнічний екстремізм, соціальна криза в середині держави.
Для виконання завдань оборони національної території головними функціями ЗСУ будуть:
запобігання війні (воєнних конфліктів);
відсіч збройної агресії.
Основними воєнно-стратегічними цілями застосування ЗСУ та інших військових формувань у війнах (збройних конфліктах) будуть:
у регіональній (локальній) війні - захист суверенітету і територіальної цілісності України, відбиття агресії, розгром угруповань військ агресора, які вторглися на територію держави, та створення вигідних умов для укладання миру;
у збройному конфлікті - забезпечення недоторканості державного кордону, ліквідація збройного конфлікту та створення умов для стабілізації обстановки відповідно до норм міжнародного права та національного законодавства України;
у міжнародних миротворчих, гуманітарних операціях - запобігання виникненню міжнародних або внутрішніх конфліктів; урегулювання чи створення умов для їх вирішення за згодою сторін, або з використанням примусових заходів за рішенням Ради безпеки ООН; надання гуманітарної допомоги населенню, яке постраждало внаслідок конфліктів; виконання функцій із забезпечення безпеки, додержання прав людини; надання допомоги у подоланні наслідків конфліктів; усунення загрози миру, порушень миру чи акту агресії. Окрім цього деякі підрозділи ЗСУ та інших військових формувань повинні бути готові приймати участь у ліквідації стихійних лих, техногенних катастроф за межами держави за проханням відповідної сторони на підставі законів України.
Для досягнення воєнно - стратегічних цілей основними формами застосування ЗСУ та інших військових формувань будуть:
стратегічні дії ЗСУ, операції та бойові дії об'єднань та з'єднань ЗСУ та інших військових формувань у регіональний, локальній війнах і збройному конфлікті;
спільні спеціальні операції з'єднань, і військових частин ЗСУ та інших військових формувань - під час прикордонних конфліктів чи збройних інцидентів;
дії під час ведення територіальної оборони України;
дії в миротворчих операціях;
дії в антитерористичних (контртерористичних) операціях.




Організаційна структура Збройних Сил встановлена Законом України "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про Збройні Сили України" (2004 р.) і складається:
- з Генерального штабу,
- трьох видів Збройних Сил — Сухопутні війська, Повітряні Сили, Військово-Морські Сили,
- та об'єднань, з'єднань, вій­ськових частин, військових навчальних закладів, установ та організацій, що не належать до видів Збройних Сил.



За функціональним призначенням, Збройні Сили складаються:
- з Об'єднаних сил швидкого реагування,
-  Основних сил оборони;
-  та Стратегічних резервів.


Сухопутні війська  є одним з складових видів ЗС, вони найчисленніший вид ЗС, призначений:
            - для відбиття ударів та розгрому угруповань військ противника
            - й утримання займаних територій, районів, рубежів
            Їм належить вирішальна роль в остаточному розгромі супротивника.
До їх складу належать такі роди військ:
- механізовані,
- танкові,
- аеромобільні війська,
- ракетні війська та артилерія,
-  армійська авіація та війська протиповітря­ної оборони Сухопутних військ.

Повітряні Сили — новий вид Збройних Сил, створений шляхом об'єднання Військово-Повітряних Сил та Військ Протиповітряної оборони, що заверши­лося у травні 2005р. і дозволило Збройним Силам України перейти до сучасної тривидової структури.
Повітряні Сили — найбільш мобільний вид Збройних Сил. Його з'єднання та військові частини призначені:
- для захисту від ударів з повітря важливих об'єктів держави, угруповань Збройних Сил
-  і нанесення ударів по угрупованнях військ (сил) та об'єктах противника,
- висадки повітряних десантів,
- перевезення військ (вантажів) повітрям,
- а також для виконання спеціальних завдань.
До складу Повітряних Сил належать такі роди авіації і військ:
- бомбарду­вальна,
- винищувальна,
- штурмова,
- розвідувальна,
- транспортна авіація,
-  зенітні ракетні та радіотехнічні війська.




Військово-Морські Сили  для поразки об'єктів військового і військово-економічного потенціалу противника і розгрому його військово-морських сил на океанських і морських театрах воєнних дій.
До складу Військово-Морських Сил належать:
-  надводні сили,
- морська авіа­ція,
- берегові ракетні війська,
- війська берегової оборони
- та морська піхота.



Воєнно-політичне управління Збройними Силами здійснюють Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України, в межах своєї компетенції — Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, Рада націо­нальної безпеки і оборони України, Міністерство оборони України.

Військове управління Збройними Силами на стратегічному рівні здійснюють
- Міністерство оборони України (поряд з участю у воєнно-політичному управ­лінні)
- та Генеральний штаб Збройних Сил України.
Функції безпосереднього керівництва Збройними Силами покладаються на начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України.

Склад і призначення родів військ, спеціальних військ і тилу Сухопутних військ.

Для відбиття ударів та розгрому угруповань військ противника й утримання займаних територій, районів, рубежів призначаються Сухопутні війська, які включають:
- механізовані,
- танкові,
-  аеромобільні,
- ракетні війська та артилерію,
-  війська протиповітряної оборони, які є родами військ,
- а також спеціальні війська (з'єднання та частини — розвідувальні, інженерні, РХБ захисту, зв'язку, радіоелектронної боротьби, технічного забезпечення, топогеодезичні, гідрометеорологічні) і тил.
Механізовані та танкові війська, які становлять основу Сухопутних військ і виконують наступні завдання: в обороні —утримання займаних районів, рубежів і позицій, відбиття ударів агресора і завдання ураження його наступаючим військам; у наступі — прорив оборони противника, розгром угруповань його військ, що обороняються, захоплення важливих районів, рубежів і об'єктів, переслідування противника, що відходить, ведення зустрічних бойовищ і боїв.
Механізовані війська, маючи високу бойову самостійність та універсальність, здатні виконувати вказані завдання в різних умовах  місцевості та за будь-якої погоди, на головних або другорядних напрямках, у першому або другому ешелоні, у складі резерву, морських і повітряних десантів.
Танкові війська, які являються головною ударною силою Сухопутних військ, використовуються переважно на головних напрямках: в обороні — в основному складі других ешелонів і резервів для нанесення контрударів (проведення контратак) і розгрому противника, що вклинився, а за виділення до складу перших ешелонів — для посилення стійкості й активності оборони; у наступі — як правило, у складі ударних угруповань у першому і другому ешелонах.
Механізований та танковий батальйони є основними загальновійськовими тактичними підрозділами, а механізована і танкова роти — тактичними підрозділами, які, взаємодіючи між собою, з підрозділами артилерії та інших родів військ і спеціальних військ, виконують основне завдання безпосереднього ураження противника в ближньому бою. Механізований (танковий) батальйон, як правило, складається з механізованих (танкових) рот, підрозділів зв'язку, забезпечення та медичного пункту батальйону. Механізований батальйон, крім того, може мати у своєму складі мінометну (артилерійську) батарею, протитанковий, гранатометний та інші підрозділи. Механізована (танкова) рота звичайно складається з механізованих (танкових) взводів. Механізована рота, крім того, може мати у своєму складі й протитанковий підрозділ.
Аеромобільні війська є високо мобільним родом Сухопутних військ і призначаються для охоплення противника повітрям та виконання завдань в його тилу як у обороні, так і в наступі, діючи в якості повітряних десантів.
Ракетні війська і артилерія Сухопутних військ є основним засобом вогневого ураження противника.
Ракетні війська призначаються для ураження засобів ядерного і хімічного нападу, наземних елементів розвідувально-ударних комплексів та інших систем високоточної зброї, основних угруповань військ противника, авіації в місцях її базування, засобів і об'єктів протиповітряної оборони, пунктів управління, тилових та інших об'єктів противника на всю глибину його оперативної побудови, засобів дистанційного мінування місцевості, а на приморських напрямках, крім того, для руйнування пунктів базування сил флоту противника, знищення його бойових кораблів і суден.
Артилерія призначається для ураження засобів ядерного і хімічного нападу, систем високоточної зброї, артилерії, танків, бойових машин піхоти, протитанкових та інших вогневих засобів, живої сили, вертольотів на майданчиках, засобів протиповітряної оборони, пунктів управління, радіоелектронних засобів, руйнування фортифікаційних споруд противника, дистанційного мінування місцевості, світлового забезпечення, постановки аерозольних (димових) завіс і виконання інших завдань.
Війська протиповітряної оборони Сухопутних військ призначаються для радіолокаційної розвідки повітряного противника й оповіщення про нього своїх військ, прикриття та захисту угруповань військ, пунктів управління, аеродромів, тилових та інших об'єктів від ударів противника з повітря, боротьби з його авіацією, крилатими, оперативно-тактичними і тактичними ракетами, повітряними десантами в польоті та повітряними елементами розвідувально-ударних комплексів.
Зенітний підрозділ, який додається батальйону, призначається для знищення повітряного противника на гранично малих і малих висотах. Перебуваючи в бойовому, передбойовому та похідному порядку батальйону, він веде вогонь по повітряних цілях у русі або з коротких зупинок, на плаву, а в обороні і за розташування на місці — з підготовлених стартових (вогневих) позицій. При цьому застосовується зосередження і розподіл вогню. Зосередження вогню провадиться кількома взводами, бойовими машинами (установками) і стрільцями-зенітниками для знищення найважливіших груп цілей або одиночних повітряних цілей. Розподіл вогню проводиться для одночасного ураження кількох повітряних цілей. При цьому кожному стрільцю указується окрема ціль або група цілей.
Спеціальні війська Сухопутних військ, до складу яких входять:
Розвідувальні частини й підрозділи призначаються для добування відомостей про противника та місцевість, а також для виконання спеціальних завдань.
Інженерні війська призначаються для вирішення завдань інженерного забезпечення бою частин і підрозділів Сухопутних військ, а також для завдання втрат противнику застосуванням інженерних боєприпасів.
Війська радіаційного, хімічного, біологічного захисту призначаються для виконання завдань забезпечення РХБ захисту своїх військ, аерозольної протидії технічним системам розвідки та ураження противника, а також ураження противника запалювальною зброєю.
Війська зв'язку призначаються для розгортання та експлуатації систем зв'язку і забезпечення управління військами в усіх видах їх бойової діяльності.
Частини та підрозділи радіоелектронної боротьби призначаються для виконання завдань щодо дезорганізації управління військами й зброєю противника шляхом радіоелектронного придушення засобів зв'язку, радіолокації, радіонавігації, радіоуправління та оптико-електронних засобів, а також для радіоелектронної розвідки противника, протидії його технічним засобам розвідки та здійснення комплексного технічного контролю.
З'єднання, частини і підрозділи технічного забезпечення призначаються для утримання та зберігання оперативно-тактичних і тактичних ракет, зенітних ракет, бойових частин до них, доставляння і видачі їх військам і підготовки до бойового застосування; забезпечення військ озброєнням, технікою, боєприпасами, засобами вимірювань та військово-технічним майном, зберігання й підтримування їх у готовності до бойового застосування; технічної розвідки, евакуації, ремонту пошкоджених (несправних) озброєння і техніки та своєчасного повернення їх до строю.
Топогеодезичні частини та підрозділи призначаються для виконання завдань щодо топогеодезичного забезпечення частин і підрозділів Сухопутних військ.
Гідрометеорологічні підрозділи призначаються для гідрометеорологічного забезпечення бойових дій.
З'єднання, частини та підрозділи тилу призначаються для тилового забезпечення військ. Військовий тил включає частини та підрозділи матеріального забезпечення із запасами матеріальних засобів, автомобільні, медичні та інші підрозділи тилу, що входять до складу з'єднань, частин і підрозділів усіх родів військ і спеціальних військ. За належністю військовий тил поділяється на дивізійний, бригадний (полковий), батальйонний та тил дивізіонів.
Підрозділ забезпечення батальйону призначається для технічного обслуговування та поточного ремонту озброєння і техніки підрозділів, утримання і поповнення запасів ракет, боєприпасів, пального та інших матеріальних засобів, підвезення їх у підрозділи та забезпечення особового складу гарячою їжею.
Медичні підрозділи призначається для розшукування, вивезення (винесення) з поля бою поранених, надання пораненим і хворим долікарської (фельдшерської) допомоги і підготовки їх до подальшої евакуації.

2 навчальне питання
Організаційно-штатна структура механізованих (танкових) підрозділів (частин)  Збройних Сил України. Озброєння та бойова техніка механізованих (танкових) підрозділів (частин) Збройних Сил України.


До управління батальйону входять:
-  командир батальйону,
- заступник командира батальйону,
- заступник командира батальйону з виховної роботи,
-  заступник командира батальйону з матеріального забезпечення,
- старший інженер.


До штабу батальйону входять
-  начальник штабу, він же перший заступник командира батальйону,
-  заступник начальника штабу,
- начальник зв'язку батальйону, він же командир вузла зв'язку,
- інструктор РХБ захисту (прапорщик)










До складу механізованої роти входять:

- управління роти
- та три механізованих взводи.

До складу механізованого взводу входять:
- управління взводу
-  та три механізовані відділення.
 До управління взводу входить командир взводу, заступник командира взводу, кулеметник ПК; номер розрахунку.
До складу механізованого відділення входять:
- командир відділення;
- заступник командира бойової машини — навідник-оператор;
- старший механік-водій або механік-водій БМП;
- старший стрілець;
- стрілець;
- кулеметник РПК;
- гранатометник;
- стрілець-помічник гранатометника;
- снайпер.
Всього в механізованому відділенні:
-  особового складу 9 чоловік,
- БМП,
- гранатомет РПГ-7,
- кулемет РПК,
- 6 автоматів АК-74,
- снайперська гвинтівка СВД.
Всього у взводі налічується:
- особового складу 31 чоловік,
 -  БМП - 3,
- гранатомети РПГ-7 - З;
- кулемет ПК - 1;
-  кулемети РПК - 3;
- снайперські гвинтівки СВД - 3;
- автомат АК-74 - 21.
Всього в роті налічується:
- особового складу 102 чоловіки;
-  БМП - 10;
-  гранатометів РПГ-7 - 9;
- кулемети ПК - 3;
- кулеметів РПК - 9;
- снайперські гвинтівки СВД - 10;
- автомати АК-74 - 64,
- радіолокаційна станція ближньої розвідки СБР-3 - 1.

До складу мінометної батареї входять:

 управління батареї:
- командир батареї,
- заступник з виховної роботи,
- старшина,
- технік,
- санінструктор,
- старший обчислювальник.
 взвод управління:
- командир взводу;
- відділення розвідки;
- відділення зв'язку,
- два вогневих взводи (в кожному по три 120-мм міномети).
Всього у мінометній батареї :
- особового складу 58 чоловік;
- 120-мм мінометів - 6;
-  гранатомети РПГ-7 - 2;
- автоматів АК-74 - 50;
- автомобілів ГАЗ-66 - 8;
- радіостанції - 4.

До складу гранатометного взводу входять:


 управління взводу:
 - командир взводу,
- заступник командира взводу,
три гранатометних відділення:в кожному:
- командир відділення,
- старших стрільця-навідника - 2,
- стрільця-гранатометника - 2,
- стрілець-піднощик;
- навідник-оператор БМП,
- механік-водій БМП.
 Всього у гранатометному взводі:
- особового складу - 26 чол.;
- 30-мм автоматичних гранатометів АГС-17 - 6;
-  БМП - З;
- гранатомет РПГ-7 - 1;
- автомати АК-74 - 24;
- радіостанції - 4.

До складу підрозділів технічного забезпечення відноситься:
 взвод технічного обслуговування (командир взводу, два техніки (прапорщики),
- відділення технічного обслуговування бронетанкової техніки
-  та відділення технічного обслуговування автомобільної техніки).
До складу відділення технічного обслуговування бронетанкової техніки входять:
- командир відділення,
- старший механік-водій-крановщик,
- старший механік,
- старший майстер (з електро  і спеціального обладнання),
- майстер-слюсар,
- механік.
Всього у відділенні:
-  особового складу - 6 чоловік,
- ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ - 1,
- гранатомет РПГ-7 - 1.
До складу відділення технічного обслуговування автомобільної техніки входять:
-  командир відділення,
- старший механік (з електро- і електронного обладнання),
- слюсар-монтажник,
- водій-слюсар,
- водій-вулканізатор.
 Всього у відділенні:
- особового складу - 5 чоловік,
- майстерня технічного обслуговування автомобілів МТО-АТ - 1,
-  транспортний вантажний автомобіль Урал-4320 - 1.
Всього у взводі технічного обслуговування :
- особового складу 14 чоловік,
- БРЕМ - 1,
- МТО-АТ - 1,
- Урал-4320 - 1,
- гранатомет РПГ-7 -1.

До складу підрозділів тилового забезпечення відноситься:
 взвод матеріального забезпечення (командир взводу),
- автомобільне;
-  господарське відділення;
- та медичний пункт батальйону.
До складу автомобільного відділення входять:
- заступник командира взводу - командир відділення;
-  старший водій;
- старший водій-заправник;
- старший водій-радіотелефоніст;
- водії - 3;
- водії-заправники - 2.
Всього у автомобільному відділенні:
- особового складу - 10 чоловік,
- вантажних автомобілів:
* ГАЗ-66 під речі рот - 2,
* ЗІЛ-131 під кухні і продовольство 4,
* Урал-4320 під артилерійські боєприпаси - 2;
* автомобільних пально-мастильних заправники АПМЗ-5(АПМЗ-4,5-375)-2,
- гранатомет РПГ-7 - 1,
- радіостанція Р-159 - 1.
Господарське відділення:
- командир відділення,
- старший водій,
- старший кухар,
- кухарі - 3,
- водії - 2.
Всього у господарському відділенні:
- особового складу - 5 чоловік,
- кухні пересувні типу КП-130 - 4,
- причеп-цистерна для води ЦВ-1, 2 - 1.
Всього у взводі матеріального забезпечення:
- особового складу 16 чоловік,
- вантажних автомобілів - 8,
- авто пально-мастильні заправники - 2,
- кухні пересувні - 4,
- причеп-цистерна для води -1,
-  гранатомет РПГ-7 – 1;
- радіостанція - 1.

До складу медичного пункту батальйону входять:
- начальник медичного пункту - фельдшер (офіцер),
- санітарний інструктор (прапорщик),
- водії-санітари - 3,
- санітар - 1.
Всього у медичному пункті:
- особового складу -  6 чоловік,
- санітарний автомобіль УАЗ-3962 (452А) - 1,
- автопричіп І-П-0,5 - 1.

Всього у механізованому батальйоні на БМП:
- особового складу - 513 чоловіки;
-  мінометів 120-мм - 6;
- гранатометів АГС-17 - 6;
- гранатометів РПГ- 7 - 33;
-  кулеметів ПК - 9;
- кулеметів РПК - 27;
- снайперських гвинтівок СВД - 30;
- автоматів АК-74 -312;
- БМП - 34;
- командирських БМП - 2;
- автомобілів - 21;
- БРЕМ-2 1 1;
- радіостанцій - 30;
- комутаторів - 2;
- кабель П-274 - 24 км;
- РЛС ближньої розвідки - 3.

До складу механізованого батальйону на БТР входять:
- командування батальйону,
-  штаб,
- вузол зв'язку,
-  бойові підрозділи,
-  підрозділи технічного та тилового забезпечення.
 Організаційна структура механізованого батальйону на БТР аналогічна структурі батальйону на БМП, за винятком: на оснащенні батальйону знаходяться бронетранспортери БТР-70; 80 (БТР-60 ПБ); в батальйоні є протитанковий взвод, і в роті —додатково протитанковий взвод.
До складу протитанкового взводу батальйону входять:
- управління взводу,
- протитанкових відділення - 3 ;
- та гранатометних відділення - 3.
До складу управління взводу входять:
- командир взводу;
- заступник командира взводу;
- старший водій;
- водій;
- кулеметники БТР - 2.
Всього в управлінні:
- особового складу -  6 чоловік,
- БТР - 2.
До складу протитанкового відділення входять:
- командир відділення, він же старший оператор;
- старший оператор;
- оператори - 2;
- стрільці - піднощика - 2;
- кулеметник БТР - 1;
- старший водій або водій.
 Всього у протитанковому відділенні:
- особового складу - 8 чоловік,
- пускові пристрої 9П135 "Фагот" - 2.
До складу гранатометного відділення входять:
- командир відділення - командир гранатомета;
- старший навідник;
- два номери розрахунку.
Всього у гранатометному відділенні:
- особового складу -  4 чоловіки,
- гранатомет станковий СПГ-9 - 1,
- радіостанція Р-158 - 1.
Всього у протитанковому взводі:
- особового складу -  42 чоловіки,
- пускових пристроїв 9П135 "Фагот" - 6,
- гранатомети СПГ-9 - 3,
-  БТР - 5,
-  радіостанції - 4.
До складу протитанкового взводу механізованої роти входять: (командир взводу,  заступник командира взводу);
- протитанкових відділення – 3, в кожному (командир відділення, старший оператор, оператор, кулеметник БТР, водій).
Всього у взводі:
- особового складу -  17 чоловік,
- пускові пристрої 9П151 "Метис" - 3,
- БТР - 3.
Всього у механізованому батальйоні на БТР:
- особового складу - 545 чоловік;
- мінометів 120-мм - 6;
- пускових пристроїв ПТРК: "Фагот" - 6, "Метис" - 9;
- протитанкових гранатометів СПГ-9 - З,
- РПГ-7 - 33;
- кулеметів: ПК- 9, РПК - 27;
- снайперських гвинтівок СВД - 30;
- автоматів АК- 74 - 409;
- БТР - 47;
- БТР командирських - 2;
- автомобілів - 22;
- радіостанцій - 34;
- кабелю П-274 - 24 км;
- РЛС ближньої розвідки — 3.

До складу танкового батальйону входять:
- управління батальйону,
-  штаб,
- вузол зв'язку,
- бойові підрозділи,
- підрозділи:
*  бойового,
* технічного
*тилового забезпечення.
До складу вузла зв'язку входять:
- відділення управління командира батальйону (командир танка — командир відділення, старший механік-водій, танк командирський),
- відділення управління штабу батальйону (командир БМП-1К— командир відділення, радіотелефоніст, механік-водій-електрик, БМП-1К)
- відділення радіозв’язку
- та відділення зв'язку (командир відділення, старший радіотелефон іст, навідник-оператор-телефоніст, три телефоністи-лінійні наглядачі, механік-водій-електрик).
Всього у вузлі зв'язку особового складу 20 чоловік; танк командирський - 1; БМП-1 К; МТ-ЛБв; радіостанція Р-159; комутатор; 12 км кабелю П-274 м (П-275); гранатомет РПГ-7.

До бойових підрозділів входять три танкові роти.
 До складу танкової роти входять:
 - управління роти (командир роти, заступник командира роти з виховної роботи, заступник командира роти з озброєння, старшина роти, командир танка, старший механік-водій). Особового складу 6 чоловік, 1 танк командирський
-  3 танкові взводи.
До складу танкового взводу входять:
- командир взводу,
- два командири танка,
- один старший механік-водій,
- два механіки-водії,
- три навідники.
 Всього у складі танкового взводу:
- особового складу -  9 чоловік,
-  танки - 3.
Всього у танковій роті:
- особового складу -  33 чоловіки,
- танків - 10.


До складу підрозділів технічного забезпечення входить:
 взвод технічного обслуговування, до якого входять командир взводу,
- відділення технічного обслуговування (бронетанкового озброєння і техніки),
-  ремонтне
- та евакуаційне відділення.
До складу відділення технічного обслуговування (бронетанкового озброєння і техніки) входять:
- командир відділення,
- старший майстер (з електро і спецобладнання),
- майстер (по механізмах заряджання),
- майстер,
-  водій-слюсар.
 Всього у відділенні:
- особового складу -  5 чоловік,
- автомобіль технічного обслуговування МТО - ЗІЛ-131 - 1;
- гранатомет РПГ-7 - 1.
До складу ремонтного відділення входять:
- командир відділення - механік,
- два старших механіка,
- майстер,
- водій-моторист.
Всього у відділенні:
- особового складу -  5 чоловік,
- танкоремонтна майстерня ТРМ-А - 1.
До складу евакуаційного відділення входять:
-  командир відділення - механік-водій,
- старший механік,
- водій-слюсар.
 Всього у відділенні:
- особового складу - 3 чоловіки,
- броньована ремонтно-евакуаційна машина для танків БРЕМ-2;
-  вантажний автомобіль Урал-4320 (під військово-технічне майно).
Всього у взводі технічного обслуговування:
- особового складу -  14 чоловік,
- БРЕМ - 1,
- ТРМ-А - 1,
-  МТО - 1;
- Урал-4320 - 1,
- гранатомет РПГ-7 - 1.
До складу підрозділів тилового забезпечення входить:
 взвод матеріального забезпечення (командир взводу (прапорщик),
- автомобільне
-  та господарське відділення
 медичний пункт батальйону.
До складу автомобільного відділення входять:
-  заступник командира взводу - командир відділення,
- старший водій,
-  старший водій-заправник,
- старший водій-радіотелефоніст,
-  три водії,
-  два водії-заправники.
Всього у складі автомобільного відділення 9 чоловік, чотири Урал-4320 (під артилерійські боєприпаси), один Урал-4320 (під військово-технічне майно), один Урал-4320 (під майно рот), автомобільний пально-мастильний заправник АПМЗ-5-4320; два автомобільні пальні заправники ПЗ-8-255Б.
До складу господарського відділення входять командир відділення, водій, 3 кухарі. У відділенні 5 чоловік, кухня автомобільна ПАК-200, автомобіль ЗІЛ-131, причеп-цистерна для води ЦВ-1,2.
Всього у взводі 15 чоловік, автомобілів Урал-4320 — 6, ЗІЛ-. 131, АПМЗ-5-4320, ПЗ-8-255Б—2, автомобільна кухня ПАК-200. причеп-цистерна для води ЦВ-1, 2.
Медичний пункт танкового батальйону аналогічний медичному пункту механізованого батальйону.
Всього у танковому батальйоні:
- особового складу - 157 чоловік;
- танків - 31;
- БМП - 1К - 1;
- МТ-ЛБ - 1;
-  гранатомет РПГ-7 - 2;
- автомобілів - 15;
- БРЕМ - 1;
-  ТРМ-А - 1;
-  МТО -1.
   

2 комментария:

  1. Я Артур Борис - житель / громадянин Республіки Росія. Мені 52 роки, підприємець / бізнесмен. У мене колись були труднощі у фінансуванні мого проекту / бізнесу, якби не мій хороший друг, який познайомив мене з паном Бенджаміном Лі, щоб отримати кредит від 250 000 доларів США від його компанії. Коли я зв’язався з ними, мені було потрібно лише п’ять робочих днів, щоб процес оформлення кредиту був переведений на мій рахунок. Навіть з поганою кредитною історією вони все ще пропонують вам свою послугу. Вони також пропонують всі види позики, такі як бізнес-позики, позики на житло, особисті позики, кредити на авто. Я не знаю, як подякувати їм за те, що вони зробили для мене, але Бог нагородить їх згідно зі своїм багатством у славі. Якщо вам потрібна термінова фінансова допомога, зв’яжіться з ними сьогодні електронною поштою 247officedept@gmail.com Інформація про WhatsApp ... 1-989-394-3740

    ОтветитьУдалить
  2. Я Хелена Джуліо з Еквадору, я хочу добре поговорити про пана Бенджаміна на цю тему. надає мені фінансову підтримку, коли всі банки у моєму місті відхилили моє прохання надати мені позику у розмірі 500 000,00 доларів США, я намагався отримати все можливе, щоб отримати позику у моїх банків тут, в Еквадорі, але всі вони відмовили мені, оскільки кредит у мене був низький, але з Божою милістю я дізнався про пана Бенджаміна, тому вирішив спробувати подати заявку на позику. з доброю волею вони нададуть мені позику в 500 000,00 доларів США. запит на позику, який мені відмовили мої банки в Еквадорі, було надзвичайно чудовим з ними вести бізнес, і зараз мій бізнес іде добре. електронною поштою / контактом WhatsApp, якщо ви хочете подати заявку на позику у них. 247officedept@gmail.com WhatsApp контакт: + 1-989-394-3740.

    ОтветитьУдалить